Ilmakuivattu kinkku-nektariinifocaccia
Italialainen klassikkoleipä eli focaccia saa tässä ohjeessa ihan uuden twistin. Suolainen ilmakuivattu kinkku ja makeaksi paahtuneet nektariinilohkot ovat hurmaavan hyvä makupari.
Ainekset
- 4 dl vettä
- 50 g hiivaa
- 2 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 7 1/2 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
- 4 rkl oliiviöljyä
Vuoan voiteluun ja pinnalle:
- 1/2 dl oliiviöljyä
Päälle:
- 2 nektariinia
- 50 g ilmakuivattua kinkkua
- 100 g sinihomejuustoa
- 1 ruukku basilikaa
Valmistusohje
1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi (+37-asteiseksi). Murustele hiiva veden joukkoon. Mittaa joukkoon suola ja sokeri. Sekoita joukkoon puolet jauhoista ja vaivaa tasaiseksi. Lisää oliiviöljy ja loput jauhot muutamassa erässä. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Taikina saa jäädä tavallista sämpylätaikinaa löysemmäksi.
2. Peitä taikinakulho leivinliinalla. Anna kohota huoneenlämmössä tunti. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
3. Voitele uunivuoan (20 cm x 30 cm) pohja ja reunat oliiviöljyllä. Kaada taikina vuokaan.
4. Pese nektariinit, halkaise ja poista kivet. Leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Revi ilmakuivattu kinkku pienemmiksi paloiksi. Painele taikinan päälle nektariinilohkoja. Lisää väleihin ilmakuivattua kinkkua. Murustele päälle sinihomejuustoa. Valuta päälle reilusti oliiviöljyä.
5. Kypsennä focacciaa uunin keskitasolla 35 minuuttia, kunnes leivän pinta tuntuu kypsältä. Revi uunista otetun leivän päälle tuoretta basilikaa.
Vinkki: Voit valmistaa taikinan jo edellisenä iltana jääkaappiin kohoamaan. Vähennä tällöin hiivan määrä puoleen ja anna taikinan kohota jääkaapissa kulhossa muovipussiin kääräistynä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous