Reseptit

Inkivääri-lohileivät

Lohileivät kokoavat yhteen sushista tutut raaka-aineet. Leivät viimeistellään makean raikkaalla pikkelöidyllä inkiväärillä eli garilla.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 tl wasabia
  • 4 isoa viipaletta ruisleipää
  • 2 avokadoa
  • 400 g tuoretta lohta
  • 1/2 limetin mehu
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2-3 rkl sushi-inkivääriä (Gari)

Valmistusohje

1. Mausta tuorejuusto wasabilla. Voitele leivät seoksella.

2. Halkaiase avokadot, poista kivet ja viipaloi hedelmäliha. Asettele jokaiselle leivälle puolikkaan avokadon viipaleet.

3. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi ja nostele viipaleet leiville. Purista päälle limetin mehu ja mausta suolalla ja sokerilla.

4. Viimeistele leivät sushi-inkiväärillä ja tarjoile.

X