inkivääri-porkkanakeitto
Reseptit

Inkivääri-porkkanakeitto

Pehmeä tofu tekee inkivääri-porkkanakeiton rakenteesta kermaisen ja lisää keiton proteiinipitoisuutta. Soppa sopii myös FODMAP-ruokavalioon.
Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: PAULA KUKKONEN/OTAVAMEDIA

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Inkivääri-porkkanakeitto

  • 500 g porkkanoita
  • 1-2 (400 g) palsernakkaa
  • 1-2 rkl raastettua inkivääriä
  • 8 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 pkt (349 g) pehmeää tofua, esimerkiksi Silken Blue Dragon

Lisäksi:

  • hampunsiemenöljyä
  • hienonnettua korianteria

Valmistusohje

1. Pese porkkanat ja palsternakat, kuori ja pilko pieniksi paloiksi. Kuori ja raasta inkivääri.

2. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kasvikset, inkivääri ja suola. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset tuntuvat pehmeiltä. Lisää joukkoon pehmeä tofu.

3. Kaada seos tehosekoittimen kulhoon. Soseuta sileäksi keitoksi. Kaada keittoa lautasille. Valuta päälle hampunsiemenöljyä ja hienonnettua korianteria.

X