Reseptit

Inkivääri-porkkanakeitto

Inkivääri-porkkanakeitto saa pehmeästä tofusta samettisen rakenteen. Tofu myös lisää keiton proteiinipitoisuutta.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Inkivääri-porkkanakeitto

  • 500 g porkkanoita
  • 1-2 (400 g) palsernakkaa
  • 1-2 rkl raastettua inkivääriä
  • 8 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 pkt (349 g) pehmeää tofua, esimerkiksi Silken Blue Dragon

Lisäksi:

  • hampunsiemenöljyä
  • hienonnettua korianteria

Valmistusohje

Inkivääri-porkkanakeitto valmistuu näin.

1. Pese porkkanat ja palsternakat, kuori ja pilko pieniksi paloiksi. Kuori ja raasta inkivääri.

2. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kasvikset, inkivääri ja suola. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset tuntuvat pehmeiltä. Lisää joukkoon pehmeä tofu.

3. Kaada seos tehosekoittimen kulhoon. Soseuta sileäksi keitoksi. Kaada inkivääri-porkkanakeitto lautasille. Valuta päälle hampunsiemenöljyä ja hienonnettua korianteria.

Katso myös: Udon kana-nuudelikeitto

Katso myös Kotiliesi.fi: Ramenkeitto

X