Reseptit

Inkiväärilanttulaatikko

Inkiväärilanttulaatikko paistetaan muffinivuoissa. Pienet laatikot eivät kärsi lämmittämisestä, joten ne voi paistaa valmiiksi hyvissä ajoin ennen joulua.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Mirva Kakko

Inkivääri maustaa ihanasti pienet lanttulaatikot

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Inkiväärilanttulaatikko

  • 600 g lanttua
  • 1.5 dl vettä
  • 30 g tuoretta inkivääriä
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.3 tl jauhettua valkopippuria
  • 1.5 rkl siirappia
  • 1 dl kermaa tai kasvirasvakermaa
  • 1 kananmuna (tai ½ dl soijajauhoa)
  • 2 rkl voita tai öljyä
  • 2 rkl kookoshiutaleita
  • 8 muffinivuokaa

Valmistusohje

Inkiväärilanttulaatikko valmistuu näin.

Kuori lanttu, kuutioi ja keitä vedessä kypsäksi. Kuori ja hienonna inkivääri. Survo lanttu nesteeseen (älä lisää heti kaikkea nestettä), lisää mausteet kerma ja muna.

Voitele muffinivuoat ja annostele sose niihin. Lisää voinokare jokaiseen muffinivuokaan ja paista inkiväärilanttulaatikko 175 asteessa puolisen tuntia. Lisää paistamisen puolivälissä kookoshiutaleita vuokien pinnalle. Tarjoa inkiväärilanttulaatikko esimerkiksi rosollin kanssa kasvisruokavaliota noudattavalle.

Katso myös Kotiliesi.fi: Perinteiset joululaatikot – 12 suosittua ohjetta!

X