Reseptit

Inkiväärillä maustettu karviaishillo

Tämä herkullisen hillon salaisuus piilee kirpeissä karviaisissa ja tuoreessa inkiväärissä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 l karviaisia
  • ½ dl vettä
  • 500 g hillosokeria
  • 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä

Valmistusohje

 

  1. Huuhdo ja puhdista karviaiset.
  2. Pane karviaiset sekä vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
  3. Lisää hillosokeri ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
  4. Lisää inkivääri ja anna hillon jäähtyä noin 15 minuuttia. Voit soseuttaa hillon halutessasi sauvasekoittimella.
  5. Jaa hillo puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin. Sulje tölkit ja säilytä viileässä.

Vinkki: voit valmistaa hillon joko tuoreista tai pakastetuista karviaisista.

X