Reseptit

Inkiväärilohi

Kirpeys ja makeus sopivat hyvin lohen makuun. Tässä aasialaisvivahteisessa uunilohessa on reilusti inkivääriä ja sopivasti chiliä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Inkiväärilohi:

  • n. 600 g lohi- tai kirjolohifileetä (nahatonta)
  • 2 limettiä
  • 1 chili
  • 1 1/2 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • suolaa

Valmistusohje

1. Laita uuni kuumenemaan 190-asteiseksi. Poista lohifileestä ruodot. Leikkaa filee 4 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Ripottele viipaleille 3/4 tl suolaa ja siirrä ne uunivuokaan.

2. Raasta toisen limetin kuori, puserra mehu talteen. Hienonna chili. Sekoita limetinkuoriraaste, inkivääri, chilisilppu, hunaja ja 2 rkl soijakastiketta limettimehuun. Levitä seos kalapaloille ja anna maustua 15 minuuttia.

3. Kypsennä kalaa uunin ylätasolla noin 15 minuuttia. Valele kalaa kypsymisen aikana pari kertaa vuokaan valuneella limetillä.

4. Leikkaa toinen limetti lohkoiksi ja tarjoa lohen kanssa.

X