24.4.2012

Inkiväärimaustetut tomaattisilakat

Teksti: Soili Soisalao

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

500 g silakkafileitä
20 g (1 rkl) tuoretta inkivääriä
(1 valkosipulinkynsi)
0.5 dl rypsiöljyä
1 rkl limettimehua
0.5 tl suolaa
1 tl sokeria
¼-½ tl valko- tai mustapippuria
1 dl tomaattipyreetä

Valmistusohje

1. Ripauta hiukan suolaa silakkafileille, taita ne kalan muotoon ja lado öljyttyyn vuokaan.

2. Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipulin kynsi (jos haluat). Sekoita ne öljyn, mausteiden ja tomaattipyreen kanssa.

3. Kaada seos kalojen päälle ja kypsennä ruokaa 200 asteessa 20-30 minuuttia.

4. Tarjoa lämpimänä perunoiden ja höyrytettyjen kasvisten kanssa tai kylmänä ruisleivän päällä.

1010 kJ (240 kcal)/1 annos

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *