Reseptit

Inkiväärisangria

Inkivääriolut ja punaviini muodostavat maistuvan loppukeäisen makuyhdistelmän mansikoiden ja appelsiinin kanssa.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 appelsiinia
  • 1 l mansikoita
  • 1/2 dl ruokokidesokeria
  • 2 tlk inkivääriolutta
  • 1 plo punaviiniä
  • reilusti jäitä

Valmistusohje

1. Purista toisesta appelsiinista mehu isoon lasikannuun tai -maljaan.

2. Pese toinen appelsiini huolellisesti ja leikkaa viipaleiksi. Puhdista mansikat. Laita mansikat ja appelsiiniviipaleet kannuun. Lisää myös sokeri.

3. Kaada päälle inkivääriolut ja punaviini. Sekoita niin, että sokeri sulaa.

4. Täytä kannu jäillä ja tarjoile.

Vinkki! Inkivääri­sangria toimii hyvin myös kuumennettuna ja glögin tapaan tarjoiltuna. Jätä silloin mansikat ja jääpalat pois.

Sangrian voi valmistaa myös näin:

vaalea sangria

Vaalea sangria

kuuma sangria

Kuuma sangria

siiderisangria

Siiderisangria

Kotiliesi.fi Sangriaglögi

X