Reseptit

Inkivääriset kuharullat voikastikkeen ja haudutetun pinaatin kera

Tuore inkivääri tuo kuhafileisiin raikasta aromia. Inkivääriset kuhafileet tarjotaan yhdessä voikastikkeen ja pinaatin kanssa. Loistava illallisvinkki!
Teksti: Tiina Rantanen Kuvat: Sampo Korhonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg kuhafileetä
  • 1 valkuainen
  • 1/2 punainen paprika
  • 1/2 keltainen tai vihreä paprika
  • 1/2 dl silputtua ruohosipulia
  • 1 tl tuoretta inkivääriä
  • 1 1/2 tl suolaa
  • ripaus valkopippuria

keittämiseen:

  • 5 dl kalalientä
  • 2 dl valkoviiniä

voikastike:

  • 2 salottisipulia
  • 1/2 dl valkoviinietikkaa
  • 2 dl vettä tai kalalientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 200 g suolatonta voita
  • 1 rkl silputtua rakuunaa
  • suolaa
  • pippuria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl kuohukermaa

haudutettu pinaatti:

  • 250 g tuoretta pinaattia
  • 1-2 rkl öljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Inkivääriset kuharullat tarjotaan voikastikkeen eli Beurre Blancin ja haudutetun pinaatin kanssa.

1. Jauha kolmasosa kalafileistä monitoimikoneessa hienoksi/ karkeaksi murekemassaksi. Lisää massaan valkuainen sekä hyvin pieniksi hienonnetut kasvikset ja mausteet.

2. Halkaise kuhafileet pituussuunnassa ja ripottele niille suolaa. Jaa kalamureke yhtä moneen osaan kuin sinulla on fileesuikaleita. Tee kalamassasta pallo, pane se fileen leveämpään päähän, ja rullaa filee kääryleeksi. Tee alumiinifoliosta nauha ja kääri se kalarullan ympärille, jotta se pysyy kiinni kypsennyksen aikana.

3. Pane kalarullat paistokasariin ja kaada kaveriksi kuuma kalaliemi ja viini. Kypsennä rullia miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Älä anna liemen kiehua! Ota kalat liemestä ja pidä lämpiminä.

4. Asettele kalarullat lautasille tai tarjoiluvadille. Kaada päälle voikastike. Koristele sinisimpukoilla. Tarjoa kuharullat välittömästi haudutetun pinaatin kanssa.

Voikastike eli Beurre Blanc:

1. Silppua salottisipulit.

2. Pane kattilaan etikka, vesi, viini ja sipulihakkelus. Keitä kokoon, kunnes nestettä on jäljellä 1/4 alkuperäisestä määrästä.

3. Ota kattila pois levyltä ja vatkaa joukkoon pieneksi paloiteltu kylmä voi.

4. Kuumenna kastike uudelleen ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

5. Lisää kerma juuri ennen tarjoilua. Kuohkeuta kastike sauvasekoittimella.

Haudutettu pinaatti:

1. Kuumenna öljy ja hienonnetut valkosipulinkynnet.

2 Lisää pinaatti ja kääntele lehtiä, kunnes ne pehmenevät ja painuvat kokoon.

3. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

X