Reseptit

Inkiväärisima

31.5.2012 Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Inkiväärisima tekeytyy kolmessa päivässä. Tämän jälkeen tämä mausteinen herkku on valmis nautittavaksi.

Ainekset

50 g tuoretta inkivääriä
2 sitruunaa
8 l vettä
½ kg sokeria
½ kg fariinisokeria
½ tl hiivaa
rusinoita

Valmistusohje

Kuori ja viipaloi inkivääri. Pese ja viipaloi sitruunat. Kiehauta puolet vedestä.

Pane inkivääri- ja sitruunaviipaleet sekä sokerit suureen astiaan ja kaada kiehuva vesi päälle. Lisää loput vedestä ja anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Liuota hiiva pieneen simatilkkaan ja lisää astiaan. Anna siman käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

Siivilöi ja pullota sima. Pane kuhunkin pulloon muutama rusina. Säilytä simapullot jääkaapissa. Sima on valmista juotavaksi noin kolmen vuorokauden kuluttua.