Reseptit

Intialainen kalakeitto

Intialaisen keiton hehkeä väri tulee kurkumasta ja currysta. Valitse keiton mausteeksi makusi mukaan mieto curry tai tulisempi maustesekoitus.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Krsitiina Kurronen / Otavamedia

Intialaisen keiton hehkeä väri tulee kurkumasta ja currysta.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Intialainen kalakeitto

  • 400 g kirjolohifileetä
  • 3/4 tl hienoa merisuolaa
  • 5 perunaa
  • 1 pieni fenkoli
  • 2 salottisipulia
  • 2 tl currya
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1/4 tl kurkumaa
  • 1/2 rkl öljyä
  • 6 dl vettä
  • 1 kalaliemikuutio
  • 2 dl kevytmaitoa
  • 2 dl ruokakermaa (15 %)
  • 1 rkl vaaleaa maizenasuurustetta
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 8 kirsikkatomaattia
  • tilliä ja/tai korianteria

Valmistusohje

1. Nypi kalasta pois ruodot. Leikkaa filee parin sentin kokoisiksi paloiksi. Ripottele paloille suolaa ja anna maustua sillä välin, kun valmistat keiton.

2. Kuori ja kuutioi perunat. Poista fenkolista kova kanta. Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota kasviksia ja mausteita öljyssä pari minuuttia.

3. Lisää vesi ja murenna sekaan kalaliemikuutio. Keitä perunat kypsiksi.

4. Lisää maito, kerma ja suuruste sekä kalapalat liemeen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen 2 minuuttia tai kunnes kala on kypsää. Mausta keitto sitruunamehulla ja lisää tomaatit. Peitä kattila kannella ja anna makujen tekeytyä jonkin aikaa. Ripottele yrtit valmiin keiton pinnalle.

X