Reseptit

Intialainen kana-linssikeitto

4.3.2013 Teksti: Katri Schröder Kuvat: Pekka Holmström

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kanakeitossa maistuu intialainen vivahde. Linssit sakeuttavat liemen suussasulavaksi.

Ainekset

300 g broilerin rintafileetä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
pala tuoretta inkivääriä
2 tl öljyä
1 tl Garam masala-mausteseosta
0.5 tl kurkumaa
8 dl kanalientä
1 dl punaisia linssejä
1.5 dl pakasteherneitä
3 rkl turkkilaista jogurttia
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

tuoretta hienonnettua lehtipersiljaa tai korianteria

Valmistusohje

 

1. Leikkaa broilerinfileet pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuori ja suikaloi porkkanat. Kuori ja raasta inkivääri.

2. Kuullota sipuleita öljyssä kattilan pohjalla hetken aikaa. Lisää joukkoon broilerinpalat ja mausteet. Kääntele hetken aikaa niin, että broilerit hieman kypsyvät.

3. Lisää kattilaan kanaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää keiton joukkoon linssit, porkkanat ja inkivääri. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

4. Lisää joukkoon pakasteherneet ja nokare jogurttia. Kiehauta keitto uudelleen höyryäväksi ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Hienonna keiton pinnalle lehtipersiljaa tai korianteria