17.10.2017

Intialainen kasvispasta

Teksti: KATRI SCHRÖDER Kuvat: NICLAS MÄKELÄ/OTAVAMEDIA

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Pakasteherneistä ja tuorekasviksista syntyy mainio mausteinen arkiruoka.

Ainekset

3 isoa tomaattia
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2 lehtisellerinvartta
1 rkl oliiviöljyä
1 tl garam masala -mauasteseosta
1/4 tl kurkumaa
1/2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
300 g pastaa, esim. kuviopastaa
3 rkl tomaattisosetta
2 dl pakasteherneitä

Lisäksi:

tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Viillä tomaatteihin ensin terävällä veitsellä ristiviilto. Kasta tomaatit puoleksi minuutiksi kiehuvaan veteen. Nosta kylmään veteen jäähtymään ja vedä kuoret pois veitsen avulla. Pilko tomaatit.

2. Kuori ja leikkaa pieniksi kuutioiksi sipuli, valkosipulit ja porkkanat. Kuutioi lehtisellerin varret. Kuullota kasviksia pannulla öljyssä mausteiden kanssa noin 5 minuuttia.

3. Keitä 300 g pastaa napakan kypsäksi suolalla maustetussa runsaassa vedessä. Lisää pannulle kasvisten joukkoon pilkotut tomaatit mehuineen sekä tomaattisose. Keitä 5 minuuttia, jotta tomaatit alkavat hieman saeta. Lisää loppuvaiheessa herneet.

4. Valuta pasta, mutta säästä noin puoli desiä keitinlientä. Lisää pannulle pastat sekä keitinliemi. Sekoita hyvin. Hienonna pinnalle korianteria.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi