kikherne-perunapata
Reseptit

Intialainen kikherne-perunapata

Intialainen kikherne-perunapata on lempeän mausteinen kasvisruoka.
Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Intialainen kikherne-perunapata:

  • 700 g perunoita
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • noin 3 cm:n pala tuoretta inkivääriä
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1 tl curryjauhetta
  • 1/2 tl punaista chilirouhetta
  • 1 keltainen paprika
  • 1 prk (400/265 g) kikherneitä
  • 1 1/2 dl vettä
  • 1 tl hienokiteistä merisuolaa

Pinnalle

  • 1 dl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä. Kuori ja raasta joukkoon inkivääri. Lisää mausteet ja perunat ja kääntele hetken aikaa.

2. Halkaise paprika, poista siemenet ja kanta. Leikkaa paprika reiluiksi paloiksi. Kaada perunaseos pataan ja lisää joukkoon paprikat ja kikherneet liemineen sekä vesi. Mausta suolalla ja kääntele ainekset sekaisin. Peitä pata kannella ja anna hautua 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Hienonna padan päälle runsaasti tuoretta persiljaa.

Vinkki: Pataan sopivat myös porkkana, kukkakaali ja kesäkurpitsa. Kermaisuutta kastikkeeseen saat lisäämällä padan joukkoon ruokajogurttia tai soijakermaa.

X