23.2.2016

Intialainen kukkakaalibiryani

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kukkakaalibiryani on herkullinen kasvisruoka, jonka pohjana on basmatiriisi.

Ainekset

200 g basmatiriisiä
2 punasipulia
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
1 pieni kukkakaali
3 rkl öljyä
3 rkl korma- tai biryanitahnaa (Patak’s)
pari hyppysellistä sahramia
7 dl kasvislientä

Pinnalle

paahdettuja cashewpähkinöitä
öljyssä paistettuja sipulirenkaita ja chiliviipaleita

Valmistusohje

1. Anna riisin liota 10 minuuttia kylmässä vedessä. Huuhdo riisi hyvin siivilässä. Anna valua. Silppua punasipulit ja valkosipulinkynnet. Irrota kukkakaalin pienet kukinnot. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota punasipulisilppua ja kukkakaalin kukintoja noin 5 minuuttia.

2. Lisää riisi, valkosipuli, maustetahna ja sahrami. Kuumenna noin minuutti. Lisää liemi. Anna biryanin hautua hiljalleen 20 minuuttia. Lisää pinnalle paahdettuja ja karkeasti hienonnettuja cashewpähkinöitä sekä paistettuja sipulirenkaita ja chiliviipaleita.

Katso myös:
Kukkakaali-tofupata, Ruoka.fi
Peruna-kukkakaalicurry, Ruoka.fi
Intialainen kasvistagine, Kotiliesi.fi

Lue Myös

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi