Reseptit

Intialainen kukkakaalipannu

26.8.2016 Teksti: Suvi Rüster Kuvat: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Tarjoile mausteinen kukkakaalipannu vastapaistetun intialaisen naanleivän tai rapean, vaalean maalaisleivän kanssa. Naanleipiä löydät esipaistettuina kaupan leipähyllystä. Sivele lämpimän naanleivän pinnalle hieman sulatettua voita.

Ainekset

1 kokonainen kukkakaali
3 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
1 rkl tomaattipyreetä
4 dl kookosmaitoa
1 tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
1/2 tl jauhettua chiliä tai chilirouhetta
1/4 tl kanelia
ripaus sokeria
1 dl cashewpähkinöitä tai pekaanipähkinöitä
1/2 dl kookoslastuja
(korianteria)

Lisäksi

4 naanleipää

Valmistusohje

1. Pese kukkakaali, irrota kukinnot ja viipaloi varsi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla. Lisää kukinnot ja varsipalat, valkosipulinkynnet ja tomaattipyree. Kuullota 2–3 minuuttia keskilämmöllä ja anna kukkakaalin hieman ruskistua. Lisää joukkoon kookosmaito, kurkuma, juustokumina, suola, chili, kaneli ja ripaus sokeria. Lisää joukkoon pähkinät.

3. Anna hautua hiljalleen poristen 10 minuuttia. Ripottele joukkoon kookoslastuja ja halutessasi hienonnettua korianteria. Tarjoile naanleivän tai riisin kanssa.

Katso myös nämä herkut kukkakaalista:

Kukkakaalibiryani

Intialainen kukkakaalibiryani

968744-kukkakaali-linssisalaatti.jpg

Kukkakaali-linssisalaatti

Peruna-kukkakaalicurry

Peruna-kukkakaalicurry

Kotiliesi.fi: Kukkakaalipata

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme