Reseptit

Intialainen kukkakaalipannu

Tarjoile mausteinen kukkakaalipannu vastapaistetun intialaisen naanleivän tai rapean, vaalean maalaisleivän kanssa. Naanleipiä löydät esipaistettuina kaupan leipähyllystä. Sivele lämpimän naanleivän pinnalle hieman sulatettua voita.

Teksti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Jos haluat annoksesta ruokaisamman, lisää joukkoon papuja tai rapeaksi paistettua tofua.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kokonainen kukkakaali
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 4 dl kookosmaitoa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl jauhettua chiliä tai chilirouhetta
  • 1/4 tl kanelia
  • ripaus sokeria
  • 1 dl cashewpähkinöitä tai pekaanipähkinöitä
  • 1/2 dl kookoslastuja
  • (korianteria)

Lisäksi

  • 4 naanleipää

Valmistusohje

1. Pese kukkakaali, irrota kukinnot ja viipaloi varsi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla. Lisää kukinnot ja varsipalat, valkosipulinkynnet ja tomaattipyree. Kuullota 2–3 minuuttia keskilämmöllä ja anna kukkakaalin hieman ruskistua. Lisää joukkoon kookosmaito, kurkuma, juustokumina, suola, chili, kaneli ja ripaus sokeria. Lisää joukkoon pähkinät.

3. Anna hautua hiljalleen poristen 10 minuuttia. Ripottele joukkoon kookoslastuja ja halutessasi hienonnettua korianteria. Tarjoile naanleivän tai riisin kanssa.

Katso myös nämä herkut kukkakaalista:

Kukkakaalibiryani

Intialainen kukkakaalibiryani

968744-kukkakaali-linssisalaatti.jpg

Kukkakaali-linssisalaatti

Peruna-kukkakaalicurry

Peruna-kukkakaalicurry

Kotiliesi.fi: Kukkakaalipata

X