Reseptit

Intialainen linssikeitto

Pehmeä bataattikeitto saa ruokaisan lisän punaisista linsseistä.

Teksti:
Anna.fi
Kuvat:
Jorma Marstio

Linssit ovat edullista arkiruokaa. Rikasta niillä esimerkiksi kasvissosekeitot.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Intialainen linssikeitto:

  • 1 bataatti
  • 4 porkkanaa
  • 4 perunaa
  • 1 sipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 2 dl punaisia linssejä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1.5 l vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 prk (2,5 dl) Cocos & Lime- ruokakermaa 5%)
  • 1 rkl tuoretta persiljaa

Valmistusohje

1. Kuori ja pilko bataatti, porkkanat, perunat, sipuli ja valkosipulin kynnet. Huuhtele linssit huolellisesti lävikössä.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota pilkotut kasvikset. Lisää vesi, liemikuutio ja linssit. Keitä miedolla lämmöllä n.20 minuuttia tai kunnes kaikki ainekset ovat pehmeitä.

3. Lisää mausteet ja hunaja. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää ruokakerma ja kiehauta.

X