7.5.2012

Intialainen linssikeitto

Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Pehmeä bataattikeitto saa ruokaisan lisän punaisista linsseistä.

Ainekset

1 bataatti
4 porkkanaa
4 perunaa
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
2 dl punaisia linssejä
2 rkl rypsiöljyä
1.5 l vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 rkl hunajaa
1 prk (2,5 dl) Cocos & Lime- ruokakermaa 5%)
1 rkl tuoretta persiljaa

Valmistusohje

1. Kuori ja pilko bataatti, porkkanat, perunat, sipuli ja valkosipulin kynnet. Huuhtele linssit huolellisesti lävikössä.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota pilkotut kasvikset. Lisää vesi, liemikuutio ja linssit. Keitä miedolla lämmöllä n.20 minuuttia tai kunnes kaikki ainekset ovat pehmeitä.

3. Lisää mausteet ja hunaja. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää ruokakerma ja kiehauta.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi