Reseptit

Intialainen lohicurry

Hienonnettu tuore chili tuo lohicurryyn sopivasti potkua. Korianterin lehdet viimeistelevät maukkaan annoksen.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lohicurry

  • 600 g lohta
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 1 tl korianterin siemeniä
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl mustia tai keltaisia sinapinsiemeniä
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1 pkt (200 ml) kookosmaitoa
  • 1 pkt (200 g) paseerattua tomaattia
  • 2 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 punainen chili

koristeluun:

  • korianteria

Valmistusohje

Lohicurry tehdään intialaisittain helposti näin:

1. Poista lohesta ruodot ja nahka ja leikkaa reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna korianterin siemenet morttelissa. Kuullota sipuleita ja raastettua inkivääriä mausteiden kanssa öljyssä pannulla hetken aikaa.
2. Lisää pannulle kookosmaito, paseerattu tomaatti ja vesi. Kiehauta kastike. Lisää lohipalat ja anna kiehua muutama minuutti. Mausta kalacurry suolalla.
3. Tarjoile lisukkeena hienonnettua tuoretta chiliä ja keitettyä riisiä. Koristele lohicurry tuoreella korianterilla ja tarjoa se esimerkiksi naanleivän kanssa.

Vinkki: Katso myös intialaisen pinaatti-juustocurryn ja massaman curryn ohje

Lue myös Kotiliesi.fi: Intialainen ruoka hurmaa mausteillaan – aterialla tarjolla aina myös riisiä, leipää ja erilaisia kastikkeita

X