Reseptit

Intialainen lohicurry

5.2.2015 Teksti: Katri Schröder Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Hienonnettu tuore chili tuo lohicurryyn sopivasti potkua. Korianterin lehdet viimeistelevät maukkaan annoksen.

Ainekset

600 g lohta
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
pala tuoretta inkivääriä
1 tl korianterin siemeniä
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl mustia tai keltaisia sinapinsiemeniä
0.5 tl kurkumaa
1 pkt (200 ml) kookosmaitoa
1 pkt (200 g) paseerattua tomaattia
2 dl vettä
1 tl suolaa
1/2 punainen chili

koristeluun:

korianteria

Valmistusohje

1. Poista lohesta ruodot ja nahka ja leikkaa reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna korianterin siemenet morttelissa. Kuullota sipuleita ja raastettua inkivääriä mausteiden kanssa öljyssä pannulla hetken aikaa.
2. Lisää pannulle kookosmaito, paseerattu tomaatti ja vesi. Kiehauta kastike. Lisää lohipalat ja anna kiehua muutama minuutti. Mausta suolalla.
3. Tarjoile lisukkeena hienonnettua tuoretta chiliä ja keitettyä riisiä. Koristele tuoreella korianterilla.

Katso lisää curry-reseptejä:

Liedellä höyryää curry
Intialainen pinaatti-juustocurry
Massaman curry
Intialainen linssi-kasviscurry