Intialainen lohikeitto
Intialainen tomaattikeitto hurmaa. Tuoreiden tomaattien hapokkuus, inkivääri ja valkosipuli sekä lämpimät mausteet tuovat liemeen makua. Tulisuutta voi säädellä chilin lajiketta vaihtelemalla. Halutessasi voit lisätä lohipalat keiton joukkoon paistamatta ja haudutella soppaa viitisen minuuttia, kunnes lohi on kypsää.
Ainekset
Intialainen tomaattikeitto
- 500 g tomaatteja
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 chili
- 2 rkl inkivääriä raastettuna
- 5 rkl rypsiöljyä
- 3/4 dl tomaattipyreetä
- 2 tl sinapinsiemeniä
- 2 tl curryjauhetta
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl sokeria
- 8 dl vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- 400 g lohifileetä
- 1/2 ruukkua tuoretta korianteria
Valmistusohje
Intialainen lohikeitto tehdään helposti näin:
1. Halkaise tomaatit, poista kannat ja leikkaa lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Halkaise chilit, poista siemenet ja hienonna.
2. Kuumenna öljy kattilassa (jätä 1 rkl öljyä lohen paistamista varten). Lisää tomaatit ja valkosipulinkynnet. Paista muutama minuutti. Lisää chili, inkivääri, tomaattipyree, sinapinsiemenet, curryjauhe, kurkuma ja sokeri. Jatka paistamista keskilämmöllä viisi minuuttia. Mittaa joukkoon vesi. Kiehauta ja lisää kasvisliemikuutiot. Keitä hiljalleen poristen 15 minuuttia.
3. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
4. Leikkaa lohifilee nahattomiksi kuutioiksi. Paista pannulla öljytilkassa muutama minuutti, kunnes lohipalat ovat ruskistuneet. Lisää keiton joukkoon. Viimeistele intialainen lohikeitto tuoreella hienonnetulla korianterilla. Tarjoile keitto naanleivän kanssa.
Katso myös: Kalakeitto on suomalaisten ikisuosikki! Näin valmistat maukasta kalakeittoa – 5 erilaista reseptiä
Katso myös Kotiliesi.fi: Kalakeitto maistuu arkena ja viikonloppuna – 5 herkullista ohjetta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous