Reseptit

Intialainen siika

Intialainen siika saa makunsa garam masala -mausteseoksesta.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Intialainen siika

  • 1 siika
  • 1 tl garam masala -mausteseosta
  • 2 rkl sulatettua voita
  • 1/2 tl suolaa
  • 4 vaahteran lehteä

Valmistusohje

Intialainen siika valmistuu näin:

1. Mausta suomustettu siika intialaisella mausteseoksella vatsaontelosta ja pinnalta, lisää suola ja aseta kala lehtiin kääräistynä vuokaan.

2. Paahda kala kypsäksi 175-asteisessa uunissa ja valele lopuksi kuumalla voisulalla.  Siika kypsyy uunissa noin 30 minuutissa, kalan paksuudesta riippuen. Voit kypsentää siian myös grillissä.

3. Tarjoa intialainen siika jogurtin ja tillikurkkuraasteen sekä leivän, esimerkiksi naanleivän kanssa.

Saatat pitää myös intialaisesta kardemummakalasta tai dijon-sinapilla maustetusta grillatusta siiasta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin grillaat kalaa – poimi vinkit ja tee kesän parhaat kalaruoat!

X