Reseptit

Intialaiset lihapullat

Intialaisissa lihapullissa maistuu houkuttelevasti garam masala, juutokumina ja korianteri. Lampaan- ja naudanjauhelihasta pyöräytetyt pullat tarjotaan lempeän mausteisen kookoskastikkeen kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Intialaisissa lihapullissa maistuu houkuttelevasti garam masala, juutokumina ja korianteri. Lampaan- ja naudanjauhelihasta pyöräytetyt pullat tarjotaan lempeän mausteisen kookoskastikkeen kanssa.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kastike:

  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 kanelitanko
  • 2 tähtianista
  • 1/2 tl chilirouhetta
  • 1 tlk tomaattimurskaa +
  • 1/2 tölkillistä vettä
  • 2 tl fariinisokeria
  • 2 kanaliemikuutiota
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 2 dl paksua jogurttia (puolet voi olla kermaa)
  • 1/2-1 tl suolaa

Lihapullataikina:

  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 cm:n pala inkivääriä
  • 1 tl garam masalaa
  • 2 tl juustokuminaa
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/4 tl chilirouhetta
  • 2 rkl öljyä
  • 1/2 dl korppujauhoja
  • 1 1/2 dl vettä
  • 1 kananmuna
  • 400 g lampaan jauhelihaa
  • 400 g naudan tai possun jauhelihaa
  • 2 tl suolaa
  • 1/2 ruukku korianteria

Lisäksi:

  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 1/2 ruukku korianteria

Valmistusohje

1. Tee ensin kastike: Silppua sipuli. Sulata voi paistokasarissa. Lisää sipulisilppu, juustokumina, garam masala ja kurkuma. Kuullota 1–2 minuuttia sekoitellen. Lisää tomaattipyree, kanelitanko, tähtianikset ja chilirouhe. Kuumenna hetki.

2. Lisää kasariin tomaattimurska, 1/2 tölkkiä vettä, sokeri ja liemikuutiot. Anna kiehua 5 minuuttia. Lisää kookosmaito ja jogurtti. Mausta suolalla. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Tarkista maku ja lisää mausteita halutessasi.

3. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet lihapullataikinaa varten. Kuori ja raasta inkivääri. Kuullota sipulisilppuja, inkivääriä ja mausteita öljyssä keskilämmöllä 2 minuuttia. Anna jäähtyä.

4. Mittaa korppujauhot ja vesi kulhoon. Anna turvota hetki. Lisää muna, jauhelihat, suola, silputtu korianteri ja sipuliseos. Sekoita taikinatasaiseksi.

5. Pyörittele taikina lihapulliksi. Kuumenna 1 rkl öljyä paistinpannulla ja paista pyöryköihin ruskea pinta. Nosta pyörykät jälkikypsymään kastikkeeseen. Anna niiden hautua kastikkeessa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Ripottele pinnalle sinapinsiemeniä ja silputtua korianteria.

X