Reseptit

Intialaiset lihapullat

2.10.2018 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Intialaisissa lihapullissa maistuu houkuttelevasti garam masala, juutokumina ja korianteri. Lampaan- ja naudanjauhelihasta pyöräytetyt pullat tarjotaan lempeän mausteisen kookoskastikkeen kanssa.

Ainekset

Kastike:

1 sipuli
2 rkl voita
2 tl juustokuminaa
1 tl garam masalaa
1 tl kurkumaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 kanelitanko
2 tähtianista
1/2 tl chilirouhetta
1 tlk tomaattimurskaa +
1/2 tölkillistä vettä
2 tl fariinisokeria
2 kanaliemikuutiota
2 dl kookosmaitoa
2 dl paksua jogurttia (puolet voi olla kermaa)
1/2-1 tl suolaa

Lihapullataikina:

2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 cm:n pala inkivääriä
1 tl garam masalaa
2 tl juustokuminaa
2 tl jauhettua korianteria
1/4 tl mustapippuria
1/4 tl chilirouhetta
2 rkl öljyä
1/2 dl korppujauhoja
1 1/2 dl vettä
1 kananmuna
400 g lampaan jauhelihaa
400 g naudan tai possun jauhelihaa
2 tl suolaa
1/2 ruukku korianteria

Lisäksi:

1 tl sinapinsiemeniä
1/2 ruukku korianteria

Valmistusohje

1. Tee ensin kastike: Silppua sipuli. Sulata voi paistokasarissa. Lisää sipulisilppu, juustokumina, garam masala ja kurkuma. Kuullota 1–2 minuuttia sekoitellen. Lisää tomaattipyree, kanelitanko, tähtianikset ja chilirouhe. Kuumenna hetki.

2. Lisää kasariin tomaattimurska, 1/2 tölkkiä vettä, sokeri ja liemikuutiot. Anna kiehua 5 minuuttia. Lisää kookosmaito ja jogurtti. Mausta suolalla. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Tarkista maku ja lisää mausteita halutessasi.

3. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet lihapullataikinaa varten. Kuori ja raasta inkivääri. Kuullota sipulisilppuja, inkivääriä ja mausteita öljyssä keskilämmöllä 2 minuuttia. Anna jäähtyä.

4. Mittaa korppujauhot ja vesi kulhoon. Anna turvota hetki. Lisää muna, jauhelihat, suola, silputtu korianteri ja sipuliseos. Sekoita taikinatasaiseksi.

5. Pyörittele taikina lihapulliksi. Kuumenna 1 rkl öljyä paistinpannulla ja paista pyöryköihin ruskea pinta. Nosta pyörykät jälkikypsymään kastikkeeseen. Anna niiden hautua kastikkeessa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Ripottele pinnalle sinapinsiemeniä ja silputtua korianteria.