10.4.2012

Irish coffee -jäätelö

Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

laktoositonta vaniljajäätelöä

Makusiirappi

0.5 dl sokeria
0.5 dl vettä
4 cl (minipullo) viskiä
1 tl pikaespressojauhetta
laktoositonta vispikermaa

Valmistusohje

1. Mittaa vesi ja sokeri pieneen kattilaan. Keitä hiljalleen, kunnes seos on kullankeltaista ja siirappimaista. Nosta kattila liedeltä ja lisää viski. Sekoita siirappi tasaiseksi ja anna jäähtyä. Liuota espresso tilkkaan kiehuvaa vettä ja sekoita siirappiin.

2. Pane jäätelö paloina tai palloina laseihin. Valuta päälle viskisiirappi ja lisää pinnalle pehmeäksi vatkattua, sokerilla makeutettua kermavaahtoa. Halutessasi voit koristella annokset tuoreilla kirsikoilla tai kahvipapumakeisilla.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi