Reseptit

Irish coffee -kääretorttu

Kääretorttu on juhlakattausten perinteikäs leivonnainen. Mukavaa twistiä torttuun tuo viskin ja kahvin muodostama Irish coffee -vivahde.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 munaa
  • 2.5 dl ruokotomusokeria
  • 3/4 dl perunajauhoja
  • 0.5 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

täyte:

  • 1 tlk (420 / 240 g) säilykeaprikooseja
  • 250 g maitorahkaa
  • 1 dl ruokotomusokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 rkl viskiä
  • 1 rkl pikakahvijauhetta
  • 2.5 dl kevytvispikermaa

koristeeksi:

  • täyteseosta
  • suklaarouhetta ja suklaarusinoita

Valmistusohje

Vatkaa munat ja ruokotomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahdon joukkoon. Sekoita kaikki aineet varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Levitä taikina öljytyn leivinpaperin päälle uunipannuun. Paista 200 asteen uuninlämmössä 7–8 minuuttia.

Kumoa kypsä pohjalevy sokeroidun leivinpaperin päälle ja poista paistopaperi.

Valuta ja soseuta säilykeaprikoosit.

Mausta maitorahka ruokotomusokerilla, vaniljasokerilla ja viskillä, jonka joukkoon on liuotettu pikakahvijauhe. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita vaahto maustetun maitorahkan joukkoon.

Levitä aprikoosisose ja noin puolet maitorahkatäytteestä jäähtyneen pohjalevyn päälle. Kääri levy paperin avulla rullalle ja anna kääretortun maustua jääkaapissa jonkin aikaa ennen tarjoilua.

Nosta kääretorttu tarjoiluvadille, peitä lopulla täyteseoksella ja koristele suklaarouheella sekä suklaarusinoilla.

X