Reseptit

Irish coffee -torttu

Suussa sulava Irish coffee -torttu on makea herkku aikuiseen makuun.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 150 g Vilhelmiina-keksejä
  • 2 rkl sokeria
  • 4 rkl sulatettua voita

Täyte:

  • 5 liivatelehteä
  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 keltuaista
  • 3/4 dl viskiä
  • 1 dl hyvin vahvaa kahvia
  • 3 dl kuohukemraa
  • 2 valkuaista

Koristeeksi:

  • tuoreita marjoja

Valmistusohje

Irish coffee -torttu valmistuu näin.

1. Murskaa keksit. Lisää joukkoon sokeri ja voisula. Peitä irtopohjavuoan pohja (halk. 22 cm) leivinpaperilla. Jos haluat tehdä irish coffee -torusta kerroskakun, käytä 18 cm:n ja 10 cm:n kokoisia vuokia. Painele muruseos vuoan pohjalle. Paista 150-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

2. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita sähkövatkaimella juustoon sokerit, keltuaiset ja viski. Puserra liivatteet kuiviksi ja liuota ne tulikuumaan kahviin. Anna liivateliuoksen jäähtyä hetki ja lisää se hyvin sekoittaen juustoseokseen.

3. Vatkaa kerma ja valkuaiset erikseen vaahdoiksi. Kääntele vaahdot juustoseokseen. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa neljä tuntia. Irrota Irish coffee -torttu vuoasta ja koristele se tuoreilla marjoilla.

Katso myös: Suklainen jäätelötorttu

Katso myös Kotiliesi.fi: Mojito-kakku

X