Irlantilainen lihapata
Irlantilaisessa lihapadassa maistuu stout-olut. Tarjoile esimerkiksi perunoiden, perunasoseen, tumman riisin tai salaatin kera.
Ainekset
Irlantilainen lihapata
- 600 g lampaan tai naudan paistia
- 1 1/2 rkl öljyä
- 2-3 rkl vehnäjauhoja
- 1/2-1 tl suolaa
- 1/2 tl vastarouhittua mustapippuria
- ripaus cayennenpippuria
- 1 1/2 dl Guinnessin stout-olutta
- 2 sipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 2-3 porkkanaa
- 2 rkl vettä
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 2 tl hunajaa
- 1 tl basilikaa
- oksa tuoretta timjamia
- koristeluun tuoretta persiljaa
Valmistusohje
Irlantilainen lihapata tehdään näin:
Irlantilaiseen lihapataan tarvitaan irlantilaista stout-olutta.
- Leikkaa liha kuutioiksi (sivu 5 cm), sekoita jauhoihin suola, mustapippuri ja cayenne, kuori ja pilko kasvikset.
- Pyörittele lihoja ensin 1/2 ruokalusikallisessa öljyä, sitten maustetuissa jauhoissa ja paista sitten öljyssä pannulla kauniin ruskeiksi, lisää myös pieneksi leikattu valkosipuli ja lohkottu sipuli kuullottumaan.
- Siirrä liha ja sipulit uunivuokaan ja huuhtele pannu tilkalla olutta, lisää vuokaan myös olut, porkkanat, veteen sekoitettu tomaattipyree ja timjami.
- Paista uunissa 150 asteessa noin 1 1/2 tuntia, lisää basilika ja hunaja ja tarvittaessa vettä sekä tarkista maku.
- Koristele irlantilainen lihapata persiljalla ja tarjoa perunoiden, perunasoseen tai tumman riisin ja salaatin kera.
Yksi annos irlantilaista lihapataa sisältää 1380 kJ (330 kcal)
Resepti: Mikael Fogelholm
Katso myös: Näin teet suppilovahvero-lihapadan
Lue myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy perinteinen palapaisti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous