920868-irlantilainenlihapata_2048x2320.jpg
Reseptit

Irlantilainen lihapata

Irlantilaisessa lihapadassa maistuu stout-olut. Tarjoile esimerkiksi perunoiden, perunasoseen, tumman riisin tai salaatin kera.
Teksti: Soili Soisalo Kuvat: Colourbox

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g lampaan tai naudan paistia
  • 1 1/2 rkl öljyä
  • 2-3 rkl vehnäjauhoja
  • 1/2-1 tl suolaa
  • 1/2 tl vastarouhittua mustapippuria
  • ripaus cayennenpippuria
  • 1 1/2 dl Guinnessin stout-olutta
  • 2 sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2-3 porkkanaa
  • 2 rkl vettä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl hunajaa
  • 1 tl basilikaa
  • oksa tuoretta timjamia
  • koristeluun tuoretta persiljaa

Valmistusohje

Irlantilaiseen lihapataan tarvitaan irlantilaista stout-olutta.

  1. Leikkaa liha kuutioiksi (sivu 5 cm), sekoita jauhoihin suola, mustapippuri ja cayenne, kuori ja pilko kasvikset.
  2. Pyörittele lihoja ensin 1/2 ruokalusikallisessa öljyä, sitten maustetuissa jauhoissa ja paista sitten öljyssä pannulla kauniin ruskeiksi, lisää myös pieneksi leikattu valkosipuli ja lohkottu sipuli kuullottumaan.
  3. Siirrä liha ja sipulit uunivuokaan ja huuhtele pannu tilkalla olutta, lisää vuokaan myös olut, porkkanat, veteen sekoitettu tomaattipyree ja timjami.
  4. Paista uunissa 150 asteessa noin 1 1/2 tuntia, lisää basilika ja hunaja ja tarvittaessa vettä sekä tarkista maku.
  5. Koristele höystö persiljalla ja tarjoa perunoiden, perunasoseen tai tumman riisin ja salaatin kera.

1380 kJ (330 kcal)/ 1 annos

Resepti: Mikael Fogelholm

X