Reseptit

Isot pitsiletut

Pino pannareita piristää aina. Tällä ohjeella teet herkulliset, pitsireunaiset letut. Pitsiletut maistuvat niin suolaisten kuin makeidenkin täytteiden kera.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Jonne Räsänen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pitsiletut:

  • 5 dl täysmaitoa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl ohrajauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl öljyä

Paistamiseen:

  • voita

Valmistusohje

1. Sekoita maito ja munat kulhossa. Lisää joukkoon ohrajauhot, vehnäjauhot, sokeri, suola ja öljy. Sekoita vispilällä. Jätä taikina turpoamaan liinan alle huoneenlämpöön puoleksi tunniksi. Voit nostaa taikinan myös jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi.

2. Sekoita taikinaa hieman vispilällä. Kuumenna paistinpannulla nokare voita. Lisää pannulle noin 1 dl taikinaa. Kääntele pannua, jotta taikina valuu pannulle tasaiseksi ohueksi kerrokseksi. Paista keskilämmöllä noin 2 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt ja letun reunat paistuneet pitsimäisiksi. Käännä lettu ja paista noin 1 minuutti toiselta puolelta. Nosta lettu lautaselle ja aseta päälle toinen lautanen ylösalaisin, jotta letut pysyvät lämpiminä. Paista samoin loput taikinasta.

3. Tarjoile letut piparminttu-mascarponevaahdon ja vadelmien kera tai lehtikaali-pähkinätäytteen kanssa.

Vinkki! Kokoa isoista pitsiletuista lettukakku. Paista 1 annos lettuja (10 kpl). Kokoa lettukakku tarjoiluvadille. Levitä lettujen väliin piparminttu­-mascarponevaahtoa ja vadelmia. Lado päälle vadelmia. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

X