
Italialainen brunssileipä
Italialainen brunssileipä hurmaa tuoksullaan, runsailla mauillaan ja ronskeilla täytteillään. Tarjoa leipä vastapaistettuna.
Ainekset
Italialainen brunssileipä
- 1 pss (11 g) kuivahiivaa
- 1 tl sokeria
- 2 dl lämmintä vettä
- 5 dl 00-pizzajauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 rkl oliiviöljyä
Täyte
- 150 g vahvan makuista juustoraastetta
- 4 kananmunaa
- 100 g salamia tai kinkkua
- minitomaatteja
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 tl rouhittua mustapippuria
Pinnalle
- 1 dl basilikanlehtiä
- oliiviöljyä
Valmistusohje
Italialainen brunssileipä leivotaan helposti näin:
1. Sekoita pienessä kulhossa hiiva, sokeri ja lämmin vesi. Anna seoksen seistä, kunnes se kuplii kunnolla.
2. Mittaa jauhot ja suola leivontakulhoon. Kaada sekaan hiivaliuos ja lisää öljy. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota lämpimässä paikassa 20–30 minuuttia.
3. Vaivaa kohonnut taikina leivinpöydällä ja kauli se noin 25 x 35 cm:n kokoiseksi leiväksi leivinpaperin päällä. Tee leipään reunus kääntämällä reunat kaksinkertaisiksi. Nosta leipä pellille, anna kohota peitettynä noin 20 minuuttia.
4. Ripottele juustoraaste leivän päälle. Tee juustoon syvennykset ja riko niihin munat. Lisää salami tai kinkku ja tomaatit. Valuta päälle 1 rkl oliiviöljyä. Mausta mustapippurilla.
5. Paista leipää 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15–20 minuuttia. Viimeistele italialainen brunssileipä basilikanlehdillä ja oliiviöljyllä.
Katso myös: Leivo itse kuohkeat ja superhelpot sämpylät – listasimme 4 ohjetta, joilla onnistut varmasti
Katso myös Kotiliesi.fi: Itse leivottu leipä lämmittää
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous