Reseptit

Italialainen kala-äyriäispata

Kolmen yrtin trio höystää italialaisen kalapadan hienostuneesti.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g valkolihaista kalaa fileenä (kuhaa, siikaa tai ahventa)
  • 12 raakapakastettua kampasimpukkaa
  • 1 rasia pakastettuja, kypsiä sinisimpukoita
  • 2 rkl öljyä
  • 1 sipuli
  • ½ punaista chiliä
  • 3 säilyketomaattia
  • ½ paprikaa
  • ½ fenkolia
  • 2 dl valkoviiniä
  • 3 dl vettä + 1 kalaliemikuutio
  • 1 dl mustia oliiveja
  • tuoretta basilikaa, timjamia ja kirveliä

Valmistusohje

1. Sulata pakasteäyriäiset. Leikkaa kalafileet reiluiksi paloiksi. Suikaloi kasvikset. Silppua chili. Hienonna tomaatit. Kuumenna ison kattilan pohjalla öljy, lisää kasvikset ja chili. Kuumenna sekoitellen pari minuuttia.

2. Kaada kattilaan viini ja vesi, murenna sekaan kalaliemikuutio. Keitä lientä viitisen minuuttia. Lisää kalapalat ja simpukat. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kuumenna ruoka hitaasti kiehuvaksi ja anna hautua hetki. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Lisää oliivit ja silppua pinnalle reilusti tuoreyrttejä.

X