italialainen munakoisovuoka
Reseptit

Italialainen munakoisovuoka

Italialainen munakoisovuoka eli Melanzane alla parmigiana on yksi Italian suosituimpia ruokia. Tuoreista tomaateista keitetty kastike tekee mausta raikkaan. Halutessasi voit korvata tomaatit säilyketomaateilla. Munakoisoviipaleet ”itketetään” ja paistetaan ennen vuokaan latomista pannulla, jolloin rakenne on lihaisan napakka ja maukas.
Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: KRISTIINA KURRONEN

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Italialainen munakoisovuoka:

  • 2 (yht. 550 g) munakoisoa
  • 1 1/2 tl suolaa
  • n. 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 2 palloa (à 125 g) buffalomozzarellaa
  • 1 dl juustoraastetta, esim. parmesaania

Tomaattikastike:

  • 1 kg tomaatteja
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl hienonnettua timjamia
  • 1 dl basilikanlehtiä
  • 1/4-1/2 tl mustapippuria

Valmistusohje

Italialainen munakoisovuoka tehdään helposti näin:

1. Valmista ensin tomaattikasti­ke. Huuhtele tomaatit, halkaise ja poista kannat, leikkaa kuu­tioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Paista tomaatte­ja ja valkosipulia öljyssä kattilas­sa viitisen minuuttia. Lisää vii­nietikka, sokeri, suola, timjami ja basilika. Hauduta 20 minuuttia. Mausta pippurilla. Jos kastike kuivuu liikaa, lisää tilkka vettä.

2. Huuhtele munakoisot, leikkaa viipaleiksi ja levitä viipleet lei­vinpaperin päälle. Ripottele päälle suolaa. ”Itketä” 10 minuuttia. Pyyhkäise pinta kuivak­si talouspaperilla. Pyörittele mu­nakoisot vehnäjauhoissa. Paista oliiviöljyssä paistinpannulla molemmin puolin ruskeiksi. Nosta lautaselle.

3. Lastaa uunivuokaan kerrok­sittain paistettuja munakoiso­viipaleita, tomaattikastiketta ja mozzarellaa. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä italialainen munakoisovuoka 200­-asteisessa uunissa 45 mi­nuuttia.

Katso myös: Musaka

Katso myös Kotiliesi.fi: Munakoisocannellonit jauhelihatäytteellä

X