Italialainen munakoisovuoka
Italialainen munakoisovuoka eli Melanzane alla parmigiana on yksi Italian suosituimpia ruokia. Tuoreista tomaateista keitetty kastike tekee mausta raikkaan. Halutessasi voit korvata tomaatit säilyketomaateilla. Munakoisoviipaleet ”itketetään” ja paistetaan ennen vuokaan latomista pannulla, jolloin rakenne on lihaisan napakka ja maukas.
Ainekset
Italialainen munakoisovuoka:
- 2 (yht. 550 g) munakoisoa
- 1 1/2 tl suolaa
- n. 1/2 dl vehnäjauhoja
- 5 rkl oliiviöljyä
- 2 palloa (à 125 g) buffalomozzarellaa
- 1 dl juustoraastetta, esim. parmesaania
Tomaattikastike:
- 1 kg tomaatteja
- 3 valkosipulinkynttä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl viinietikkaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 2 rkl hienonnettua timjamia
- 1 dl basilikanlehtiä
- 1/4-1/2 tl mustapippuria
Valmistusohje
Italialainen munakoisovuoka tehdään helposti näin:
1. Valmista ensin tomaattikastike. Huuhtele tomaatit, halkaise ja poista kannat, leikkaa kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Paista tomaatteja ja valkosipulia öljyssä kattilassa viitisen minuuttia. Lisää viinietikka, sokeri, suola, timjami ja basilika. Hauduta 20 minuuttia. Mausta pippurilla. Jos kastike kuivuu liikaa, lisää tilkka vettä.
2. Huuhtele munakoisot, leikkaa viipaleiksi ja levitä viipleet leivinpaperin päälle. Ripottele päälle suolaa. ”Itketä” 10 minuuttia. Pyyhkäise pinta kuivaksi talouspaperilla. Pyörittele munakoisot vehnäjauhoissa. Paista oliiviöljyssä paistinpannulla molemmin puolin ruskeiksi. Nosta lautaselle.
3. Lastaa uunivuokaan kerroksittain paistettuja munakoisoviipaleita, tomaattikastiketta ja mozzarellaa. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä italialainen munakoisovuoka 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia.
Katso myös: Musaka
Katso myös Kotiliesi.fi: Munakoisocannellonit jauhelihatäytteellä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous