Reseptit

Italialainen pannuleipä

Annosleivät toimivat monessa ruoka-hetkessä: ota evääksi, haukkaa lounaaksi tai nauti raikkaan salaatin kera iltaruokana.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

5

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl vettä
  • 11 g eli 1 pss kuivahiivaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 4 dl durumvehnäjauhoja
  • n. 8 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl oliiviöljyä

pinnalle:

  • 200 g minitomaatteja
  • 200 g minimozzarellaa
  • 100 g parmankinkkua ja/tai salamia
  • 2 dl raastettua parmesaania
  • oliiviöljyä
  • 2 rkl tuoretta sitruunatimjamia

Valmistusohje

 

1. Liuota kuivahiiva 42-asteiseen veteen. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja yrtit. Sekoita taikinaan puuhaarukalla puolet jauhoista ja jatka sitten alustamista käsin. Lisää loppuvaiheessa öljy ja tarvittaessa jauhoja niin, että taikina irtoaa käsistä. Älä kuitenkaan leivo taikinaa liian kovaksi ja kuivaksi vaan jätä se niin löysäksi kuin mahdollista.

2. Kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Vaivaa ilmakuplat pois taikinasta jauhotetulla pöydällä ja jaa taikina viiteen osaan. Taputtele taikinapalat litteiksi leipäsiksi leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Anna kohota liinan alla noin 20 minuuttia.

3. Painele leipiin minitomaatit, minimozzarellat ja parmankinkku- ja/tai salamiviipaleet. Ripottele pinnalle vielä parmesaaniraaste.

4. 200-asteessa 30–35 minuuttia. Pirskottele kuumien leipien pinnalle tilkka oliiviöljyä ja tarjoile hyvän salaatin kanssa.

X