Italialainen papukeitto
Italialaisesta papukeitosta tulee ruokaisampi, kun joukkoon lisää savukinkkua tai mausteista makkaraa. Keiton voi kuorruttaa leivällä ja juustolla.
Ainekset
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 porkkana
- 1 palsternakka
- 2 sellerinvartta tai pala juuriselleriä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 8 dl kasvislientä
- 1 laakerinlehti
- 1 dl punaisia linssejä
- 1 prk papuja tai papusekoitusta
- 1 pussi vihreitä pakastepapuja
- 1 tlk tomaattimurskaa
- 2 tl oreganoa
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
1. Silppua sipulit. Paloittele porkkanat ja palsternakka. Silppua sellerinvarret. Kuullota kasviksia pari minuuttia öljyssä. Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää linssit ja laakerinlehti. Hauduta keittoa 20 minuuttia.
2. Huuhtele purkkipavut siivilässä ja lisää keittoon tomaattimurskan ja pakastepapujen kanssa. Anna keiton kiehua vielä hetki. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla.
3. Tarjoa lisänä juustoraastetta ja paahdettua leipää.
Pavut tekevät keitosta ruokaisan:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous