Reseptit

Italialainen pinaattimunakas

Käytä pinaattimunakkaan vuokana silikonista leipävuokaa. Voit varioida munakkaan täytteitä loputtomasti sen mukaan, mitä kaapistasi löytyy. Italialaisen pinaattimunakkaan voi nauttia kylmänä, esimerkiksi lounaana.

Teksti:
Lilli Berghäll
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8 kananmunaa
  • 1 dl rasvatonta maitoa tai vettä
  • 150 g pakastepinaattia
  • 1 peruna
  • 5 oliivia
  • 5 latva-artisokan sydäntä (säilyke)
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Sekoita kulhossa kananmunien rakenne rikki ja lisää maito, sulatettu ja puristettu pinaatti sekä mausteet.

2. Kuori ja leikkaa peruna hyvin ohuiksi viipaleiksi ja pilko oliivit sekä artisokat neljään osaan.  Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada voideltuun uunivuokaan.
Kypsennä noin 25 minuutin ajan 170-asteisessa uunissa.
Resepti: Alex Nurmi

X