Reseptit

Italialainen voileipäkakku

Voileipäkakku on perinteinen näky valmistujaisten juhlapöydässä. Italialaista otetta siihen saa, kun kakun valmistaa parmakinkusta, aurinkokuivatuista tomaateista sekä mozzarellasta.

Teksti:
Leena Mallat
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g maustamatonta jogurttia
  • 250 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 200 g parmankinkkua
  • 50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 80 g artisokkaa
  • 30 g punaista pestoa
  • 80 g (buffalo)mozzarellaa
  • 5 kpl liivatelehtiä
  • valkosipulia, mustapippuria, basilikaa
  • hiivaleipä

Valmistusohje

Italialainen voileipäkakku sopii suolaiseksi tarjottavaksi valmistujaispöytään.

Laita liivatelehdet viideksi minuutiksi kylmään veteen, puristele liika vesi pois ja liuota lehdet tilkkaan kuumaa vettä.

Leikkaa artisokka, tomaatit, mozzarella ja kaksi kolmasosaa parmankinkusta noin 1–2 cm:n paloiksi.

Mittaa kaikki muut ainekset kulhoon ja sekoita kaikki yhteen sekä lisää liivatelehdet. Vuoraa rengasvuoka (halkaisija noin 24 cm) muovikelmulla, laita noin 1,5 cm leipää muotin pohjalle. Kaada massa joukkoon ja levitä.

Anna jähmettyä yön yli jääkaapissa. Koristele kinkulla, tomaateilla, yrteillä ja artisokalla.

X