Reseptit

Italialaiset leipätikut

Italialaiset leipätikut maustetaan parmesaanilla ja yrteillä.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 dl haaleaa vettä
  • 10 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 500 g täysjyvä- tai valkoisia vehnäjauhoja
  • 50 g raastettua parmesaania
  • oliiviöljyä
  • oreganoa tai rosmariinia

Valmistusohje

1. Murenna hiiva veteen. Lisää suola ja alusta jauhot vähitellen taikinaan. Anna taikinan levätä ja kohota noin 1 tunti.

2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa tasaiseksi ja jaa kahteen osaan. Kauli palat noin 30 x 20 cm:n kokoiseksi levyksi. Sipaise levyt öljyllä, ripottele päälle parmesaania ja kuivattuja tai tuoreita yrttejä. Taittele taikina kolmeen osaan ja kauli uudelleen alkuperäiseen mittaansa. Leikkaa levystä noin kahden sentin levyisiä suikaleita. Kiepauta suikaleet kierteille samalla niitä venyttäen. Kohota tikkuja puolisen tuntia liinan alla.

3. Paista kauniin ruskeiksi 225-asteisessa uunissa.

X