Italialaiset lihapyörykät tomaattikastikkeessa
Keitä italialaisten lihapyöryköiden seuraksi pastaa ja tarjoa lisänä parmesaaniraastetta.
Ainekset
- 400 g sika-nautajauhelihaa
- 1-2 viipaletta vaaleaa (paahto)leipää
- 1 dl lihalientä
- 1 kananmuna
- 1/2 dl raastettua parmesaania
- 1 valkosipulinkynsi
- 3 rkl silputtua persiljaa
- 1 tl rosmariinia
- 1 tl oreganoa
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
Kastike
- 1 sipuli
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
- 1/2 dl vettä
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl sokeria
- 1/2 tl mustapippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa leivistä pois kuoret. Paloittele leivät ja anna niiden turvota lihaliemessä. Lisää muna, parmesaaniraaste, murskattu valkosipuli ja mausteet. Lisää jauheliha ja sekoita taikina käsin tasaiseksi.
2. Kuullota kastiketta varten silputtu sipuli öljyssä. Lisää tomaattipyree. Kaada sekaan tomaattimurska ja vesi. Mausta ja hauduta hetki. Tee taikinasta isoja lihapullia. Ruskista pullat nopeasti öljyssä pannulla. Kaada kastike uunivuokaan ja lisää lihapullat. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Lihapullat tomaattikastikkeessa maistuvat aina:
Lihapullat tomaattikastikkeessa eli Polpette della Nonna
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous