Reseptit

Italialaiset lihapyörykät tomaattikastikkeessa

Keitä italialaisten lihapyöryköiden seuraksi pastaa ja tarjoa lisänä parmesaaniraastetta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Keitä italialaisten lihapyöryköiden seuraksi pastaa ja tarjoa lisänä parmesaaniraastetta.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g sika-nautajauhelihaa
  • 1-2 viipaletta vaaleaa (paahto)leipää
  • 1 dl lihalientä
  • 1 kananmuna
  • 1/2 dl raastettua parmesaania
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 rkl silputtua persiljaa
  • 1 tl rosmariinia
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Kastike

  • 1 sipuli
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1/2 dl vettä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl sokeria
  • 1/2 tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa leivistä pois kuoret. Paloittele leivät ja anna niiden turvota lihaliemessä. Lisää muna, parmesaaniraaste, murskattu valkosipuli ja mausteet. Lisää jauheliha ja sekoita taikina käsin tasaiseksi.

2. Kuullota kastiketta varten silputtu sipuli öljyssä. Lisää tomaattipyree. Kaada sekaan tomaattimurska ja vesi. Mausta ja hauduta hetki. Tee taikinasta isoja lihapullia. Ruskista pullat nopeasti öljyssä pannulla. Kaada kastike uunivuokaan ja lisää lihapullat. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Lihapullat tomaattikastikkeessa maistuvat aina:

lihapullat tomaattikastikeessa polpette della nonna

Lihapullat tomaattikastikkeessa eli Polpette della Nonna

italialaiset uunilihapullat

Italialaiset uunilihapullat

pastaa, lihapullia ja tomaattikastiketta

Pastaa, lihapullia ja tomaattikastiketta

Kotiliesi.fi: Karitsapullat kanelisessa tomattikastikkeessa

X