
Italialaiset uunilihapullat
Italialaiset uunilihapullat kypsennetään samassa vuoassa herkullisen tomaattikastikkeen kanssa.
Ainekset
- 500 g nauta-sikajauhelihaa
- 2 viipaletta vaaleaa leipää ilman kuorta
- 2 dl vettä
- 1 dl raastettua parmesaania
- 1 muna
- 1 silputtu sipuli
- 2 silputtua valkosipulinkynttä
- 3 rkl silputtua lehtipersiljaa
- 2-3 rkl silputtua basilikaa
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 1 tl suolaa
- reilusti mustapippuria
- voi-öljyseosta paistamiseen
kastike:
- 1 prk tomaattimurskaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl kasvis-, kala- tai lihafondia
- pari laakerinlehteä
- mustapippuria
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Murenna leipäviipaleet veteen ja anna turvota jonkin aikaa. Kuullota silputtu sipuli ja valkosipulinkynnet pehmeiksi öljyssä. Anna jäähtyä. Lisää leipäseokseen muna, jauheliha, parmesaani, sipuli, yrtit ja mausteet.
Sekoita aineksia kaksin käsin vain sen verran, että taikinasta tulee tasaista. Liika vaivaaminen tekee lihapullista kuivia. Anna taikinan maustua hetki ennen pulliksi pyörittämistä. Sekoita tomaaattimurskaa öljy, fondi ja mausteet. Kaada kastike uunivuokaan.
Pyörittele taikinasta reilun kokoisia lihapullia kostutetuin käsin. Paista pulliin nopeasti kaunis pinta pannulla voi-öljyseoksessa. Pane pullat vuokaan ja lisää tomaattikastike ja jälkikypsennä 200-asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia. Valele pyöryköitä pari kertaa paistamisen aikana kastikkeella. Tarjoa spagetin ja parmesaaniraasteen kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous