Reseptit

Italianpata

Italianpata on suosittu kuivaruoka-ateria. Pata on helppo ja halpa valmistaa alusta asti itse maukkaammin ja vähäsuolaisemmin.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Italianpata

  • 1 punasipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 suippopaprika
  • 2 rkl öljyä
  • 400 g jauhelihaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1/2 tl chilihiutaleita
  • 3 dl täysjyvärakettispagettia
  • 6 dl vettä
  • 1 liha- tai kasvisliemikuutio
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 pss (200 g) herneitä (pakaste-)
  • 1/4 tl mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Italianpata tehdään helposti näin:

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise suippopaprika, poista valkoiset siemenkalvot ja kanta, leikkaa reilun kokoisiksi paloiksi.

2. Paista sipuleita ja paprikaa kattilassa öljyssä pari minuuttia. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää tomaattipyree, paprikajauhe, oregano, chili ja rakettispagetti. Paista pari minuuttia. Lisää vesi, liemikuutio, suola ja sokeri. Kiehauta ja kypsennä noin 7 minuuttia, kunnes spagetti on kypsää. Sekoita joukkoon herneet. Mausta italianpata vielä mustapippurilla. Tarjoa kaali-sellerisalaatin kanssa.

Vinkki! Pataan voi lisätä sesongin mukaan kourallisen puhdistettuja metsäsieniä tai enemmän kasviksia, kuten raastettua bataattia, porkkanaa tai palsternakkaa, tuoreita tomaatteja tai hienonnettua pinaattia tai lehtikaalia. Jos kaapissasi ei ole rakettispagettia, pätki pataan pitkää spagettia tai minkä
vain pastapussin loput.

italianpata
Italianpata on tuttu kuivaruoka-ateria, jonka voi valmistaa myös alusta alkaen itse.

Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 32/2024.

Lue lisää Kotiliesi.fi: Vappu Pimiän spagettivuoka

X