Reseptit

Itämainen kiinankaalisalaatti

Kiinankaali on kaikkea muuta kuin tylsää ja mautonta. Itämainen kiinankaalisalaatti sopii alkuruoaksi tai vaikkapa paistetun tai grillatun kanan, lihan tai kalan lisukkeeksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Itämainen kiinankaalisalaatti

  • 1/2 kiinankaali
  • 2-3 porkkanaa
  • 1 nippu retiisejä
  • 1/4 tl suolaa

Kastike

  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1/2 limetin mehu
  • 1/2 punainen chilipalko viipaleina (siemenet poistettuna)
  • 1 tl hunajaa
  • (suolaa)

Valmistusohje

Itämainen kiinankaalisalaatti tehdään helposti näin:

1. Pese kasvikset. Suikaloi kiinankaali, kuoritut porkkanat ja retiisit.

2. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja kääntele kasvikset joukkoon. Anna maustua hetki.

3. Jaa salaatti kulhoihin ja viimeistele itämainen kiinankaalisalaatti rouhituilla maapähkinöillä.

Katso myös: Korealainen varhaiskaalisalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Kiinankaali on kaikkea muuta kuin tylsä salaattiaines – kokosimme herkuimmat kaalireseptit inspiraatioksi

X