Reseptit

Itämainen parsakaali-broileripata

Itämainen parsakaali-broileripata maustetaan tuoreella korianterilla, persiljalla ja basilikalla.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g broilerin rintafileetä
  • 400-500 g parsakaalia
  • 1 chili
  • 1 cm:n pala tuoretta inkivääriä tai 1 rkl inkivääritahnaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tlk (4 dl) kookosmaitoa
  • 1 limetin tai ½ sitruunan mehu
  • hienonnettua tuoretta korianteria, persiljaa tai basilikaa

Valmistusohje

 

Paloittele broilerin rintafileet ja huuhdottu parsakaali. Huuhdo ja halkaise chili. Poista siitä kanta sekä siemenet ja suikaloi chilinpuolikkaat. Kuori ja raasta inkivääri tai käytä valmista inkivääritahnaa.

Kuumenna öljy wokissa, suuressa paistinpannussa tai paistokasarissa. Lisää broilerinpalat ja paista ne joka puolelta kauniin värisiksi. Mausta broileri juustokuminalla, mineraalisuolalla sekä mustapippurilla.

Lisää chili, inkivääri sekä paloiteltu parsakaali ja kaada kookosmaito joukkoon. Hauduta miedolla lämmöllä 5–7 minuuttia, kunnes parsakaali on napakan kypsää.

Mausta ruoka limetti- tai sitruunamehulla ja ripottele joukkoon hienonnettuja tuoreita yrttejä. Tarjoa salaatin ja riisin, nuudelien tai perunoiden kanssa.

X