Reseptit

Itämainen parsakaali-broileripata

10.8.2012 Teksti: Sirkka Hirvonen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Itämainen parsakaali-broileripata maustetaan tuoreella korianterilla, persiljalla ja basilikalla.

Ainekset

400 g broilerin rintafileetä
400-500 g parsakaalia
1 chili
1 cm:n pala tuoretta inkivääriä tai 1 rkl inkivääritahnaa
1 rkl öljyä
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl mineraalisuolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
1 tlk (4 dl) kookosmaitoa
1 limetin tai ½ sitruunan mehu
hienonnettua tuoretta korianteria, persiljaa tai basilikaa

Valmistusohje

 

Paloittele broilerin rintafileet ja huuhdottu parsakaali. Huuhdo ja halkaise chili. Poista siitä kanta sekä siemenet ja suikaloi chilinpuolikkaat. Kuori ja raasta inkivääri tai käytä valmista inkivääritahnaa.

Kuumenna öljy wokissa, suuressa paistinpannussa tai paistokasarissa. Lisää broilerinpalat ja paista ne joka puolelta kauniin värisiksi. Mausta broileri juustokuminalla, mineraalisuolalla sekä mustapippurilla.

Lisää chili, inkivääri sekä paloiteltu parsakaali ja kaada kookosmaito joukkoon. Hauduta miedolla lämmöllä 5–7 minuuttia, kunnes parsakaali on napakan kypsää.

Mausta ruoka limetti- tai sitruunamehulla ja ripottele joukkoon hienonnettuja tuoreita yrttejä. Tarjoa salaatin ja riisin, nuudelien tai perunoiden kanssa.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme