Reseptit

Itämainen salaatti

Itämaisessa salaatissa maistuvat rapsakka salaatti, ravinteikkaat idut ja mehukkaat tomaatit.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kerä salaattia
  • 125 g ituja
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • 1 purjon valkoinen osa

Kastike

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl gluteenitonta soijaa
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 1 rkl vettä
  • 1/2 tl sokeria
  • 1 tl seesamöljyä
  • 3 rkl neutraalia öljyä

Valmistusohje

1. Huuhtaise ja valuta idut siivilässä. Leikkaa purjon valkoinen osa tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Revi salaatinlehdet kulhoon, lisää päälle idut, purjosuikaleet ja puolitetut kirsikkatomaatit.

2. Sekoita kastikeainekset keskenään, tarkista maku ja kaada kastike salaatin päälle juuri ennen ruokailua. Voit myös tarjota kastikkeen erikseen.

Lisää herkullisia salaatteja:

953145-salaatti_paahdetuistaporkkanoista.jpg

Salaatti paahdetuista porkkanoista

Lehtikaalisalaatti

Värikäs lehtikaalisalaatti

Varhaiskaali_sitrussalaatti_ja_katkarapuja

Varhaiskaali-sitrussalaatti ja katkarapuja

Kotiliesi.fi:  Korealaiset salaattikääröt

X