Reseptit

Itämainen sieni-nuudelikeitto

Itämainen sieni-nuudelikeitto on trendiruokaa. Tähän kevyeen, mutta makua pursuavaan keittoon tuo ruokaisuutta keitetty kananmuna.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Itämainen sieni-nuudelikeitto:

  • 200 g (esim. suppilovahveroita tai siitakesieniä)
  • 1 purjosipuli
  • 1 punainen chilipalko
  • 300 g valkokaalia
  • 200 g sokeriherneenpalkoja
  • 100 g retiisejä
  • 3 rkl maapähkinä- tai seesamiöljyä
  • 1 tl murskattuja fenkolinsiemeniä
  • 1/2 tl maustepippuria
  • 4 rkl soijakastiketta
  • 3 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 limetin mehu
  • 1 rkl hunajaa
  • 1,2 l sieni- tai kasvislientä
  • 100 g munanuudeleita
  • 2 keitettyä kananmunaa
  • (suolaa)

Viimeistelyyn

  • tuoretta korianteria tai basilikaa

Valmistusohje

Itämainen sieni-nuudelikeitto tehdään helposti näin:

1. Puhdista sienet. Jos käytät suppilovahveroita, haihduta niistä nesteet pois kuumalla paistinpannulla.

2. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa suikaleiksi. Hienonna chili ja suikaloi kaali ja sokeriherneenpalot. Pese ja viipaloi retiisit.

3. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sienet ja chili. Paista pari minuuttia. Lisää kaali, fenkoli, maustepippuri, soijakastike, riisiviinietikka, limetin mehu ja hunaja. Sekoita.

4. Lisää liemi. Kiehauta ja keitä muutama minuutti, niin että kaali pehmenee. Lisää loput kasvikset ja nuudelit. Hauduta pari minuuttia, niin että nuudelit pehmenevät. Kasviksiin saa jäädä napakkuutta. Tarkista liemen maku ja lisää tarvittaessa mausteita (ja suolaa).

5. Jaa liemi, kasvikset ja nuudelit lautasille ja lisää puolikas keitetty kananmuna.

6. Viimeistele sieni-nuudelikeitto hienonnetulla korianterilla tai basilikalla.

Katso myös: Udon kana-nuudelikeitto

Katso myös Kotiliesi.fi: Ramenkeitto

X