Itämainen sieni-pinaattipiirakka
Itämaisen sieni-pinaattipiirakan seuraksi voit sekoittaa yrteillä maustetun jogurttikastikkeen.
Ainekset
- 500 g valmista lehtitaikinaa tai itse tehty voitaikina
- 200 g margariinia tai voita
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ dl Kylmää vettä
Täyte
- 3 dl keitettyä jasmiiniriisiä
- 3 rkl voisulaa
- pari hyppysellistä sahramia
- 2 keitettyä munaa (7 minuuttia)
- 400 g herkkusieniä
- 100 g siitakesieniä
- 1 dl keltaisia rusinoita
- 1 silputtu sipuli
- ripaus kuivattua rakuunaa
- suolaa, muskottia
- 200 g tuoretta pinaattia
Valmistusohje
1. Sulata pakastetaikina tai valmista voitaikina hyvissä ajoin, jotta se ehtii levätä. Sekoita pehmeä rasva, jauhot ja leivinjauhe keskenään käsin nyppimällä. Lisää vesi ja sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Painele taikina käsin kahden kelmun välissä litteäksi levyksi. Anna levätä kylmässä noin 1 tunti.
2. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita sahrami voisulaan ja lisää kypsään riisiin. Hienonna munat ja lisää riisin sekaan. Ruskista viipaloidut sienet öljyssä pannulla, lisää sipulisilppu ja rusinat paistamisen loppuvaiheessa. Mausta seos suolalla, muskotilla ja rakuunalla. Ryöppää pinaatti suolalla maustetussa vedessä ja valuta hyvin.
3. Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla noin 30×30 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä levyn toiselle puoliskolle ensin riisi, sitten sieniseos ja pinaatti. Käännä toinen puolisko kanneksi ja taita taikinan reunat piirakan alle. Painele reunat tiiviiksi sormilla. Anna piirakan vielä levätä jääkaapissa puolisen tuntia.
4. Voitele piirakka munalla, pistele pintaan reikiä haarukalla ja ripottele koristeeksi seesaminsiemeniä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
Katso myös:
Gluteeniton sienipiirakka
Liha-sienipiirakka
Sieni-piparjuuripiirakka
Kotiliesi: sienipiirakka pakastesienistä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous