28.8.2017

Itämainen siitake-tofukeitto

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Vesa Tyni/otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Tämä aromaattinen mutta helppo ja nopea keitto sopii hienosti treenaajan ruokavalioon, mutta ihastuttaa myös arkiruokapöydässä.

Ainekset

600 g siitakesieniä
2+1 rkl seesamiöljyä
2 rkl riisiviinietikkaa
3 rkl soijakastiketta
2 tl raastettua inkivääriä
1 rkl chilikastiketta
1 l sieni- tai kasvislientä
80 g pätkittyä vermiselliä
1 pkt marinoitua tofua kuutioina
1 dl kevätsipulia hienonnettuna
(suolaa)

Valmistusohje

1. Viipaloi siitakesienet. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista sieniin hieman väriä ja rakennetta. Lisää riisiviinietikka, soijakastike, raastettu inkivääri ja chilikastike.

2. Kuumenna sieniliemi kiehuvaksi ja lisää joukkoon sienet mausteineen. Lisää myös vermisellit ja anna niiden kypsyä.

3. Lisää samalle paistinpannulle, jolla paistoit sienet, 1 rkl öljyä ja paista tofukuutioihin väriä. Lisää ne keittoon.

4. Tarkista maku ja mausta keitto tarvittaessa suolalla.

5. Lisää lopuksi kevätsipuli ja tarjoile.

Aasialaiset maut ihastuttavat myös näissä keitoissa:

jauheliha-misokeitto

Jauheliha-misokeitto

broileri-vermisellikeitto

Broileri-vermisellikeitto

pho-keitto neljälle nälkäiselle

Pho-keitto neljälle nälkäiselle

Kotiliesi.fi: Kookos-tofulaksa

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi