Reseptit

Itämainen tomaattikeitto

Tomaattikeiton itämainen twisti syntyy kookosmaidosta, inkivääristä ja currytahnasta. Maku on mausteinen ja lempeän täyteläinen.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Pekka Nieminen/Otavamedia

Itämaisen tomaatti-linssikeiton voi tarjota sellaisenaan tai soseuttaa tasaiseksi sauvasekoittimella.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Itämainen tomaattikeitto:

  • 2 dl punaisia linssejä
  • 1 iso sipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 pieni pala (noin 1 tl) inkivääriä
  • 1-3 rkl currytahnaa
  • 1-2 rkl öljyä
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 2 tl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • (2 dl kookosmaitoa)

Lisäksi:

  • 1-2 dl tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Huuhtele linssit siivilässä ja hienonna sipulit ja inkivääri.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota linssit, sipulit, inkivääri ja currytahna. Sekoittele hetki ja lisää joukkoon vesi, tomaattimurska ja mausteet.

3. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Tarkista maku.

4. Lisää halutessasi sekaan kookosmaito ja kuumenna. Tarjoa keitto sellaisenaan tai soseuta sauvasekoittimella. Viimeistele ruoka korianterilla.

X