Reseptit

Itämaisittain maustetut lammaspyörykät

Pyöräytä lihapullat vaihteeksi lampaan jauhelihasta ja mausta lammaspöyrykät itämaisittain kanelilla, cayennepippurilla ja jeeralla.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 sipulia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl kanelia
  • 2 tl juustokuminaa eli jeeraa
  • 0.5 tl cayennepippuria
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1 kg vähärasvaista lampaan jauhelihaa
  • 2 munaa
  • 2 dl keitettyä riisiä
  • 1-2 dl hienonnettuja vihreitä oliiveja
  • 1-2 tl mineraali- tai hienoa merisuolaa
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
  • 150 g fetajuustoa

Valmistusohje

Näin valmistat lammaspyörykät:

Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää sipulit sekä kaikki mausteet ja paista, kunnes sipuli on pehmeää ja mausteet tuoksuvat huumaavasti. Anna jäähtyä.

Pane jauheliha kulhoon. Lisää sipuli-mausteseos, munat, keitetty riisi ja oliivit. Mausta taikina suolalla sekä mustapippurilla ja sekoita hyvin. Leikkaa fetajuusto kuutioiksi.

Tee taikinasta pyöryköitä. Pane jokaisen pyörykän sisään fetajuustokuutio ja pyöritä tasaisiksi palloiksi.

Levitä lammaspyörykät leivinpaperin päälle pellille ja paista 200 asteen uuninlämmössä noin 20 minuuttia.

X