Reseptit

Itse tehdyt vaahtokarkit

Itse tehdyt vaahtokarkit maistuvat niin pienille kuin vähän isommillekin.

Teksti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

40

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • Öljyä vuoan voiteluun
  • 1/2 dl tomusokeria
  • 1/2 dl maissitärkkelystä
  • 7 liivatetta
  • 1/2 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 2 rkl vaaleaa siirappia
  • 3 valkuaista

Valmistusohje

1. Voitele öljyllä uunivuoka. Sokeroi vuoka kauttaaltaan tomusokerin ja maissitärkkelyksen seoksella. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Laita kattilaan puoli desiä vettä, sokeri ja siirappi. Laita liesi päälle, käytä lämpötilan mittaamiseen elektronista mittaria. Kun mittari näyttää 100 astetta, ala vatkata valkuaisia kovaksi vaahdoksi.

2. Keitä seosta kunnes mittari näyttää 127 astetta. Purista liivatteista vesi pois. Kuumenna 2 tl vettä ja sulata liivatteet varovasti, älä anna kiehua.

3.Kaada 127-asteinen sokeri-vesiseos koko ajan vatkaten valkuaisten joukkoon ja lisää samalla liivatteet. Jatka vatkaamista vielä hetki. Kaada vuokaan ja ripottele pintaan tomusokeria.

4. Anna hyytyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Kumoa tomusokeroidun leivinpaperin päälle, leikkaa paloiksi. Pyöritä palat tomusokerissa, ne tarttuvat helposti toisiinsa. Säilytä tiiviissä purkissa, valolta suojattuna.

Katso myös:

Vaahtokarkkifudge, Ruoka.fi
Valkoiset riisimurosuklaat, Ruoka.fi
Vaahtokarkit, Kotiliesi.fi

X