
Jäädytetty mansikka-juustokakku
Tämä mansikkakakku laitetaan uunin sijasta pakastimeen. Jäädytetty mansikka-juustokakku on kesäherkku vailla vertaa.
Tämä mansikka-juustokakku laitetaan uunin sijasta pakastimeen.
Ainekset
pohja:
- 10 kevytdigestivekeksiä
- 25 g sulatettua kevytlevitettä
täyte:
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 l mansikoita
- 2 ½ dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
koristeeksi:
- mansikoita
- minttua tai sitruunamelissaa
Valmistusohje
Jäädytetty mansikka-juustokakku tehdään näin:
1. Jauha keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Peitä irtoreunavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksimuruseos vuokaan.
2. Mausta tuorejuusto sokerilla ja vaniljasokerilla.
3. Puhdista mansikat ja poista niistä kanta. Soseuta mansikat monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää mansikkasose tuorejuuston joukkoon.
4. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto muiden täyteaineiden joukkoon. Kaada täyte vuokaan keksimuruseoksen päälle ja pane vuoka pakastimeen.
5. Ota kakku pakastimesta huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Irrota vuoan reunat ja nosta kakku paperin avulla tarjolle.
6. Koristele jäädytetty mansikka-juustokakku. Voit tarjota sen lisukkeenä vaahdotettua vanilliinikastiketta tai soseutettua mansikkakastiketta, joka on maustettu vaniljasokerilla.
Katso myös: 9 x upea täytekakku
Katso myös Kotiliesi.fi: Äitienpäiväkakku – leivo äidille raikas marjaherkku, hurmaava suklaaunelma tai täyteläinen juustokakku
Kommentit
Moi! Voikohan tämän tehdä pakastemansikoilla?
Kommentit
Moi! Voikohan tämän tehdä pakastemansikoilla?
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous