jäädytetty mansikkajuustokakku
Tämä mansikka-juustokakku laitetaan uunin sijasta pakastimeen.
Reseptit

Jäädytetty mansikka-juustokakku

Tämä mansikkakakku laitetaan uunin sijasta pakastimeen. Jäädytetty mansikka-juustokakku on kesäherkku vailla vertaa.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 10 kevytdigestivekeksiä
  • 25 g sulatettua kevytlevitettä

täyte:

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 l mansikoita
  • 2 ½ dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta

koristeeksi:

  • mansikoita
  • minttua tai sitruunamelissaa

Valmistusohje

Jauha keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Peitä irtoreunavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksimuruseos vuokaan.

Mausta tuorejuusto sokerilla ja vaniljasokerilla.

Puhdista mansikat ja poista niistä kanta. Soseuta mansikat monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää mansikkasose tuorejuuston joukkoon.

Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto muiden täyteaineiden joukkoon. Kaada täyte vuokaan keksimuruseoksen päälle ja pane vuoka pakastimeen.

Ota kakku pakastimesta huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Irrota vuoan reunat ja nosta kakku paperin avulla tarjolle.

Koristele kakku. Voit tarjota sen lisäkkeenä vaahdotettua vanilliinikastiketta tai soseutettua mansikkakastiketta, joka on maustettu vaniljasokerilla.

X