Reseptit

Jäädytetty mansikka-juustokakku

Tämä mansikkakakku laitetaan uunin sijasta pakastimeen. Jäädytetty mansikka-juustokakku on kesäherkku vailla vertaa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Otavamedia

Tämä mansikka-juustokakku laitetaan uunin sijasta pakastimeen.

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 10 kevytdigestivekeksiä
  • 25 g sulatettua kevytlevitettä

täyte:

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 l mansikoita
  • 2 ½ dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta

koristeeksi:

  • mansikoita
  • minttua tai sitruunamelissaa

Valmistusohje

Jäädytetty mansikka-juustokakku tehdään näin:

1. Jauha keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Peitä irtoreunavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksimuruseos vuokaan.

2. Mausta tuorejuusto sokerilla ja vaniljasokerilla.

3. Puhdista mansikat ja poista niistä kanta. Soseuta mansikat monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää mansikkasose tuorejuuston joukkoon.

4. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto muiden täyteaineiden joukkoon. Kaada täyte vuokaan keksimuruseoksen päälle ja pane vuoka pakastimeen.

5. Ota kakku pakastimesta huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Irrota vuoan reunat ja nosta kakku paperin avulla tarjolle.

6. Koristele jäädytetty mansikka-juustokakku. Voit tarjota sen lisukkeenä vaahdotettua vanilliinikastiketta tai soseutettua mansikkakastiketta, joka on maustettu vaniljasokerilla.

Katso myös: 9 x upea täytekakku

Katso myös Kotiliesi.fi: Äitienpäiväkakku – leivo äidille raikas marjaherkku, hurmaava suklaaunelma tai täyteläinen juustokakku

X