Reseptit

Jääjogurtti

19.9.2014 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

6 dl paksua maustamatonta jogurttia
2 dl vadelmia ja mansikoita
1 dl cantaloupe-melonia kuutioina
2–3 rkl hunajaa

viimeistelyyn:

2 rkl pistaasipähkinöitä rouhittuina

Valmistusohje

Jääjogurttia on helppo varioida kauden hedelmillä ja marjoilla vuodenaikaan sopivaksi.

1. Sekoita jogurttiin marjat, melonipalat ja hunaja.

2. Jaa seos pakastamista kestäviin annosmaljoihin tai laseihin. Pakasta 2–3 tuntia.

3. Nosta jälkiruoat pakastimesta huoneenlämpöön noin 10 minuuttia ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle pistaasipähkinärouhetta.