Reseptit

Jääkellarin lohi

Tarjoa jääkellarin lohi alkupalana esimerkiksi puolukkamajoneesin ja keitettyjen perunoiden kanssa

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g merilohifileetä
  • 8 dl vettä
  • ¾ dl karkeaa merisuolaa
  • 2 rkl sokeria

Valmistusohje

1. Kiehauta puolet vedestä. Lisää suola ja sokeri, kunnes ne ovat täysin liuenneet.

2. Lisää loppu vesi kylmänä ja jäähdytä liemi jääkaappikylmäksi.

3. Poista lohesta ruodot, siirrä lohi vuokaan nahka ylöspäin ja kaada kylmä liemi päälle niin, että kala peittyy. On tärkeää, että kala on kokonaan liemen peitossa, pane vaikka lautanen painoksi.

4. Peitä astia kelmulla ja anna maustua 2-4 päivää.

5. Viipaloi lohi ja tarjoa alkupalana esimerkiksi puolukkamajoneesin ja keitettyjen perunoiden kanssa.

640 kJ (150 kcal)/1 annos

X